Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 03:39

Головна » 2019 » Вересень » 19

Друзі-книголюби, наша книгозбірня долучилась до участі у книжковій премії "Еспресо. Вибір читачів 2019”. Телеканал «Еспресо» три роки поспіль проводить книжкову премію, головною відмінністю якої є те, що переможців визначатимуть читачі в бібліотеках.

Експертне журі книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" обрало трійку фіналістів у номінації "Література для дорослих"

Трійка фіналістів книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" у номінації "Література для дорослих" за підсумками таємного голосування експертів наступна:

 

 

 

 

 

 

"Фонетика тиші" (вибрані твори, том 1), Іван Андрусяк (видавництво "НК-Богдан")

До першого тому вибраних творів відомого поета і дитячого письменника Івана Андрусяка увійшли твори, адресовані дорослим читачам. Три поетичні розділи показують творчу еволюцію автора: від декадентських віршів періоду легендарного літгурту «Нова деґенерація» (1990-і роки, збірки "Депресивний синдром", "Отруєння голосом», «Шарґа») через «розщеплення семантики» (2000-і роки, збірки "Повернення в Ґалапаґос", "Часниковий сік", "Писати мисліте") до медитативної пейзажно-філософської лірики (2010-і роки, збірки "Неможливості мови", "Книга трав, дерев і птахів", "Чорний лелека"). Проза представлена повістю-метафорою "Реставрація снігу".

 

 

 

 

 

 

 

"За спиною", Гаська Шиян (видавництво "Фабула").

27-річна Марта із покоління солом’яних сиріт — понуре дитинство у маленькому містечку, мама, яка покинула сім’ю заради заробітків в Італії. Але це лише стало поштовхом до того, щоб зробити успішну кар’єру ейчара в айті-галузі. Марта щиро насолоджується комфортом та добробутом, який створює для себе і для свого бойфренда Макса, і намагається триматися осторонь політичних новин.

Аж ось в один момент її затишний світ перевертається догори ногами. Макс бере повістку в армію. Марта намагається відповідати суспільним очікуванням і прийняти такий крок, але внутрішній конф­лікт і образа за те, що він не залишився з нею, не дають їй спокою. Їй здається, що це дуже хибний спосіб довести свою маскулінність, і це відчуття загострюється із наростанням сексуальної фрустрації.

Гострий внутрішній конфлікт, який намагається подолати головна героїня, спровокований переоцінкою цінностей і тілесністю, яку не завжди вдається приборкати. Як вона долає депресію? Які рішення приймає? І головне: куди її приводить намагання втечі?

 

 

 

 

"Братство", Олег Криштопа (видавництво "Вавилонська бібліотека").

Документальний роман, побудований на основі матеріалів слідчої справи Україно-Слов’янського (Кирило-Мефодіївського) товариства: протоколів ,допитів, очних ставок, зізнань, доносів та донесень. У книзі оживають братчики, молоді люди, що несподівано опинилися в руках політичної поліції й по-різному пройшли випробування: вічно роздвоєний у всьому Пантелеймон Куліш, боязкий інтелектуал Микола Костомаров, невільник честі Микола Гулак та іронічний Тарас Шевченко.

Тут оживають і герої з потойбіччя: керівник Третього відділу граф Орлов, шеф жандармів Дубельт, київські губернатори Фундуклей та Бібіков, цар Микола І.

Врешті, якщо прочитати історію ще раз й уважно, то в ній проступає відомий біблійний сюжет: з Юдою і тридцятьма срібняками, Петром, який тричі відрікся, Пилатом, що вмиває руки, та Месією.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 354 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 19.09.2019 | Коментарі (0)


18 вересня 2019 року об 11.00 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Навчальний рік—без травматизму: дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з питань охорони праці закладами освіти».

 

Володимир Ситник, начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Рівненській області, спікер вебінару, розкрив тему вебінуру, розповів про законодавчі і нормативно-правові акти з питань охорони праці закладів освіти.

Присутні почули відповіді спеціаліста по темі вебінару.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 313 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 19.09.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов