Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 03:56

Головна » 2019 » Травень » 13

Ти не перестаєш бути дитиною, поки у тебе є матір.

(С. Джейет)

У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить, найкраще, найтепліше свято, свято День матері. Не оминули це прекрасне свято і працівники нашої книгозбірні, 10 травня, в переддень свята в читальній залі районної бібліотеки відбулось свято матері «Матуся наша – ангел на Землі».

Місяць травень – це місяць Небесної Матері Діви Марії, яка для нашого народу є особливо шанованою, заступницею скривджених і знедолених, яка благословила у хресну путь свого єдиного Сина – Спасителя людства. І сьогоднішнє свято – це свято Божої Матері, матері України і нашої земної матері, яка дала нам життя.

Ведучі свята Тетяна Лобач та Ольга Кулакевич (мама та донька) впродовж свята ласкавими, теплими, щирими словами вітали присутніх гостей. Запросили до спільної молитви, яку зачитала Світлана Дудик біля ікони Матінки Божої. Свою найріднішу людину, неньку, у віршованій формі привітала Вікторія Єремейчук. Учасники заходу мами із доньками затанцювали зворушливий танець із сюрпризом.

Мама, це та людина, яка за свою щоденну працю, любов та відданість заслуговує на найцінніші дарунки, тож і від нас присутні мами отримали невеличкі подячки цукерки.

Впевнені, що всім дітям дуже цікаво, які ж були їх мами у дитинстві чи юності. Тож, учасники заходу вирішили розробити та продемонструвати присутнім презентацію «Наші матусі», яка викликала у гостей свята великий інтерес.

Впродовж свята про мам було сказано багато хороших слів, теплих вітань. На закінчення під супровід мелодії «Рідна мати моя» усі присутні мами отримали в дарунок квіти.

До свята в читальній залі книгозбірні діє книжково-ілюстративна виставка "Мамо! Вічна і кохана!".

Тетяна Лобач,

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 401 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.05.2019 | Коментарі (0)


Обслуговування соціально незахищених груп населення, інвалідів та людей похилого віку сьогодні є пріоритетним напрямком діяльності бібліотек.

Виходячи з цього 10 травня 2019 року на базі Рокитнівської ЦРБ було проведено семінар «Бібліотека на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку».

У своєму виступі «Гуманітарна політика бібліотек щодо обслуговування людей похилого віку» провідний методист Людмила Дудик зазначила, що головне завдання бібліотек - задовольнити їхню потребу, проводячи з цією метою різнобічну масову роботу, організуючи дозвілля, створювати умови для розвитку соціальних послуг для цих категорій, переосмислити значення бібліотекаря в організації роботи з людьми похилого віку. Також знайомитися з досвідом роботи зарубіжних бібліотек по роботі з цією категорією читачів.

Про організацію дозвілля літніх людей засобами бібліотеки розповіла Боровська А.О., бібліотекар відділу обслуговування Рокитнівської ЦРБ демонструючи презентацію «З шаною та турботою».

Обслуговуванням людей поважного віку в Інтернет – центрі Рокитнівської ЦРБ поділилась Лісовець О.М., провідний бібліотекар Рокитнівської ЦРБ.

Робота з даною категорією  бібліотеками – філіями проводиться уже давно. З більш успішними практиками обслуговування осіб з інвалідністю та людей похилого віку поділились бібліотеки – філії - с. Борове «Дні соціальної допомоги» (Довгаль В.В., завідуюча бібліотекою – філією с. Борове КЗ «Рокитнівська ЦБС), с. Масевичі «Шануймо старість» (Мартенюк М.Т., бібліотекар бібліотеки – філії с. Масевичі КЗ «Рокитнівська ЦБС).

З учасниками семінару у формі «мозкового штурму» було проведено тренінг з визначенням подальших дій щодо організації обслуговування людей з інвалідністю та поважного віку.

Людмила Дудик, провідний методист Рокитнівської ЦРБ.

  

  


Категорія: Архів новин | Переглядів: 376 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.05.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов