Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 07:57

Головна » 2018 » Серпень » 29

Традиції родинного читання.

Мабуть, кожен погодиться, що важко переоцінити значення книги і читання у вихованні майбутнього наших дітей.

Читання книг у сім’ї – одне з важливих джерел формування особистості людини. Особливу роль у цій справі відіграють батьки. Саме вони власним прикладом і своїм ставленням до книги повинні розвивати у дитини інтерес до читання, сприяти її духовному розвитку.

Усі маленькі діти люблять слухати казки, просять тата чи маму ще і ще раз почитати про улюблених героїв. Потім дитина йде до школи, вчиться читати самостійно, але це не означає, що можна звільнити себе від необхідності читати вголос. Адже що може бути приємнішим за милі звуки маминого голосу, який оживляє сторінки улюбленої книжки!

Батьки є першими і найголовнішими вихователями дитини, яка саме в ранньому віці прагне до спілкування з ними. Дитина потребує уваги, підтримки, поваги. Якщо в сім’ї з повагою відносяться до книжки, таке ставлення виробляється і в дитини.

Мабуть, немає батьків, які б не хотіли навчити своїх дітей швидко і виразно читати, викликати інтерес до читання. Для цього потрібно створити атмосферу взаєморозуміння, близькості, довір’я, духовного спілкування батьків і дітей. Читання не стане потребою для дитини, якщо не прикласти спеціальних зусиль. Хто краще за вас знає сина чи доньку? Як же спілкуватися з нашими дітьми, щоб виховні зусилля не виявилися марними? Які обрати шляхи, методи, прийоми, щоб навчити дітей читати, цінувати прекрасне?

Відповісти на ці питання взялась  бібліотека-філія с. Кам`яне де протягом літа діяв проект «Агенство «Бібліородина», що направлений на відновлення традицій сімейного читання.

«Вихідна читальня» завітала в групу дошкільнят. Разом із кольоровими книжками принесли малятам запрошення на заходи, що відбудуться в бібліотеці. А протягом червня  недільної днини в бібліотеці було людно, забувши про втому тут збиралися сім`ї, котрим не байдужа книга, як джерело розвитку підростаючого покоління.

Батьки разом із дітьми стали учасниками родинного свята «Дружна сімейка», сімейної зустрічі «Захоплені читанням», конкурсі мам-рукодільниць «Добрих маминих рук творіння». Вулицями села працювали «лавочки-читалочки» та голосні читання дітям «Казки та вікторини від бабусі».  Заходи були направлені на об`єднання родини навколо книги та читання. Ми згадували казки, прислів`я,  заселяли кульки будиночки жителями, малювали, гралися в ігри та знайомились із літературними новинками.

А заходи вдалися завдяки перемозі проекту «Агенство «Бібліородина» в обласному конкурсі міні-грантів бібліотечних ініціатив від Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації.

Бюджет проекту в розмірі 2200 гривень включив придбання нових ілюстрованих книжок для сімейного читання та дитячих розвиваючих ігор.

Сподіваємось на позитивний вплив проведеного проекту, адже нам не байдужі наші діти.

Читайте для дітей, читайте з дітьми та слухайте їх читання вголос, обговорюйте прочитане і нехай книга стане вашим вірним другом і помічником бо як кажуть в народі «Книга для розуму,- що теплий дощ для зерна».

Бібліотекар Лідія Місюра.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 449 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 29.08.2018 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов