Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 12:50

Головна » 2018 » Червень » 25

21-22 червня 2018 року  для працівників системи було проведено семінар-практикум «Сучасна бібліотека у соціокультурному просторі громади: пошук нових форм та методів роботи».

Бібліотека на селі - це платформа для культурного розвитку сільської громади. Сучасна сільська бібліотека повинна швидко адаптуватися до потреб читача, його запитів, уподобань. Кредо сучасної сільської бібліотеки: «Бути корисними та затребуваними для своєї громади».

Умовами успішного функціонування сільської бібліотеки повинні стати кількісні та якісні показники роботи, а це насамперед, результативність, ефективність, розумна реклама, позитивний імідж у громаді.

Саме з цією метою і був організований даний  семінар –практикум.  Відкрила семінар директор КЗ «Рокитнівська ЦБС» Юлія Анатоліївна. В своєму виступі вона поділилась враженнями від поїздок до м. Львова та Тернополя,  де вона побувала із метою вивчення досвіду бібліотек інших областей. Обговорювали модель нової сучасної  бібліотеки,  були поставлені нові вимоги до працівників.

Продовжила роботу семінару провідний бібліотекар  центральної районної бібліотеки по новітніх технологіях  Оксана Миколаївна, яка теж поділилась своїми враженнями від поїздки  до Тернополя. Яка використовуючи досвід Тернопільчан обговорювала  організацію бібліотечного середовища та розвиток інноваційних послуг  в бібліотеках-філіях нашого району.

Слідуючою виступала провідний методист ЦРБ Гуз М.І., яка запропонувала працівникам системи нетрадиційні форми краєзнавчої роботи. Детально зупинилась на розвитку бібліотечного туризму, проаналізувала  розроблені працівниками краєзнавчі маршрути  бібліотек-філій сіл Масевичі, Вежиця, Березово, Дерть, Карпилівка  та ін. Вказала на недоліки даних маршрутів.

По створенню комфортного середовища, співпрацює з сільськими громадами  поділились досвідом роботи  працівники бібліотек сіл Карпилівка (Бричка Н.Л.) та Масевичі ( Мартенюк М.Т.), які приймали участь в обласному конкурсі «Створення комфортного середовища в бібліотеці).

Про організацію книжково-предметних інсталяції як одну з важливих форм залучення користувачів до бібліотеки розповіла бібліотекар читального залу центральної районної бібліотеки Лінкевич В.Є.

Програма семінару-практикуму  була плідною і насиченою. Працівники отримали  чимало корисних ідей для застосування в майбутній діяльності.

Провідний методист ЦРБ Гуз М.І.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 358 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.06.2018 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов