Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 23.04.2024, 20:15

Головна » 2018 » Травень » 03

Членів громадської організації літературно-мистецького об’єднання «Рокита» на Рокитнівщині знають добре, 27 квітня з більшістю з них на творчій зустрічі познайомились і любителі слова Рівного.

На запрошення голови Рівненської організації Національної спілки письменників України Ірини Баковецької, учасники літературно-мистецького об’єднання «Рокита», приїхали на зустріч із літераторами і краєзнавцями Рівного. Зустріч пройшла у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

Представила гостей аудиторії Ірина Баковецька, передавши далі слово Вірі Іванівні Терещук, яка ось уже 15 років є незмінним головою об’єднання. Віра Іванівна розповіла про «Рокиту», згадала перші її кроки, перших учасників, як все починалось. Ознайомила з своїми поетичними збірками, зачитала власні вірші та знайомила присутніх з членами «Рокити». До слова були запрошені: Олена Горпиніч, Ганна Близнюк, Микола Трубілко, Валентина Дідик, Анна Волошина. Ці люди прийшли в «Рокиту» не одночасно, та всіх їх в міцну сім’ю об’єднало любов до слова, поезії, мистецтва.

А, от «родзинкою» заходу стала презентація історико-краєзнавчого нарису «Осницьк: село мого життя» Ганни Близнюк. У нарисі висвітлено основні аспекти історичного, соціально - гуманітарного, освітнього та культурного розвитку села Осницьк, Рокитнівського району. Розкрито його природно-географічне розташування, походження назви, особливості мікротопоніміки.

Оцінили присутні і роботу Олени Горпиніч, адже вона не лише пише вірші, а й освоїла видання книжок вдома на своєму комп’ютері та видає свої власні збірки та збірки учасників об’єднання.

Для колективу центральної районної бібліотеки вихід наших літераторів на літературну арену області є також знаковою подією, адже от уже 15 років незмінним місцем зустрічі членів громадської організації літературно-мистецького об’єднання «Рокита» є наша книгозбірня. Слова захоплення та вдячності нашим друзям висловила і директор КЗ «Рокитнівська ЦБС» Юлія Коханевич.

«Рокита» - це об’єднання людей різного віку, різних професій, не всі вони проживають у Рокитному, та всіх їх об’єднала любов, любов до рідного слова, рідного краю. Це люди, які викликають захоплення, повагу та приклад для наслідування. Бажаємо щоб ряди «Рокити» тільки поповнювались, їхні задуми завжди знаходили підтримку, і щоб кожен член об’єднання презентував свої видання на літературному подіумі області. Творчих Вам здобутків. 

Оксана Лісовець.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 633 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 03.05.2018 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов