Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 04:53

Головна » 2016 » Серпень » 30

     29 серпня в 11.30  в читальній залі  центральної районної бібліотеки вкотре відбулась приємна зустріч з нашим земляком Примаком Андрієм Івановичем (уродженець с. Біловіж, краєзнавець, географ, кандидат технічних наук, викладач природничо-географічних наук Пирятинської філії Європейського університет, на даний час проживає на Полтавщині).

     Останнім часом Андрій Іванович плідно працював над серією книг «На схилі щита» (про географію Рокитнівщини).  Книга вийде  в шести частинах. Частина 1.Мінеральний світ;  Частина 2.Кліматичні умови. Небезпечні явища; Частина 3. Водні ресурси, болота; Частина 4. Рослинний світ. Гриби; Частина 5. Тваринний світ; Частина 6.Охорона природи.

     На цей раз пан Андрій  завітав до нас щоб презентувати  першу частину «Мінеральний світ»  своєї нової книги.

     Книга «На схилі щита» є першою книгою такого формату. Вона створена завдяки копіткому пошуку і тривалим польовим дослідженням на території Рокитнівщини. Матеріали досліджень, крім архівних джерел і відповідної наукової літератури, побудовані на різноманітних документах, які вдало доповнюють спогади старожилів.

     У книзі описано мінеральний світ Рокитнівщини, показано її географічне положення в системі районування України, історію формування території, геологічну, тектонічну, геоморфологічну будову, рельєф і корисні копалини, льодовиковий період. Подано характер і опис груднів.

     В книзі проаналізовано, описано і рекомендовано цікаві геологічні об’єкти для розвитку зеленого туризму, для створення своєрідного музею під відкритим небом, де можна пізнати історію розвитку і формування території Рокитнівщини, показати всім бажаючим промисли, що розвиваються в межах району на базі місцевої сировини. Автор з оптимізмом дивиться у майбутнє і вірить, що тема краєзнавства буде розвиватися і знаходити все більшу кількість прихильників і в недалекому майбутньому буде однією із основних дисциплін у школах.

     Книга розрахована на широке коло читачів, які цікавляться природою Рокитнівщини.

     Під час зустрічі в читальні залі були присутні бібліотечні працівники та користувачі бібліотеки. Їм дуже сподобалось презентація і той оптимізм з яким розповідав про книгу автор. Зразу після завершення презентації  один із постійних користувачів бібліотеки  виявив великий  інтерес до книги і бажання прочитати її  першим.

       По закінчені зустрічі автор подарував книгу до фонду бібліотеки.

Провідний методист центральної районної бібліотеки

                                               Марія Гуз.


Категорія: | Переглядів: 521 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.08.2016 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов