Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 13:00

Головна » 2013 » Квітень » 19

19 квітня 2013 року в системі Рокитнівської ЦСПШБ відбулось наступне відкриття музейної експозиції, цього разу визначна подія сталась у с. Карпилівка, а саме в приміщенні Карпилівської публічно-шкільної бібліотеки.

            Щоб по-справжньому пізнати свій рідний народ, необхідно вивчати його історію, мову, культуру. І не тільки культуру, що створена талановитими архітекторами, художниками, музикантами, акторами, письменниками, вченими, але й ту, що впродовж багатьох століть творилася й плекалася в народному середовищі, передавали від покоління до покоління, безперервно розвивалися, утверджувалася, ставала традиційною.

Саме сьогодні нам необхідно зрозуміти велич нашої народно-традиційної культури, її довічний гуманізм, добробут, щиру гостинність, щоб спрямувати свої вчинки на утвердження української духовності.

І саме цю мету ставили перед собою господині закладу Любов Андріївна Усач та Галина Петрівна Бричка організовуючи музейну експозицію у публічно - шкільній бібліотеці «Народні умільці с. Карпилівка».

Гостинно з хлібом та сіллю зустріли гостей учасники свята, чудова дівчина, яка порадувала присутніх задушевною українською піснею Яна Олександрівна Іванова (художній керівник Карпилівського СБК), ведучі заходу Ольга Іванівна Сорока (педагог організатор Карпилівської ЗОШ), Наталія Василівна Майєр (керівник хореографічного колективу Карпилівської ЗОШ).

Присутніми на заході були і самі майстрині, які радо подарували свої роботи для музейної експозиції, це Опанасюк Єфросинія Петрівна, ткаля; Антикало Надія Йосипівна, вишивальниця, Бричка Наталія Леонідівна, майстриня з бісероплетіння, Антикало Наталія Іванівна, в’язальниця.

Завітали на відкриття музейної експозиції громада села, представники сільської ради, учні та вчителі місцевої школи, колектив Рокитнівської ЦРБ.

Тож, щиро вітаємо колег Карпилівської ПШБ з відкриттям музейної-експозиції. Бажаємо творчих успіхів, примноження експозицій у музеї, багато екскурсій, цікавих зустрічей…


Оксана Лісовець

Категорія: | Переглядів: 863 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (1)


Бібліотечне обслуговування-це відкрита, багаторівнева підсистема бібліотеки по наданню різноманітних інформаційних послуг, орієнтованих на користувачів.

В умовах жорсткої конкуренції з електронними засобами масової інформації,  створення  комфорту і сучасного дизайну в бібліотеці є умовою в боротьбі за читача.

За допомогою інформаційних мереж будь-яка особа через Інтернет може звертатися із запитами до органів державної влади, органів місцевого самоврядування для отримання необхідної інформації, а основне – для отримання адміністративних послуг.

Пункт доступу громадян до інформації органів державної влади, що діє  на відділі обслуговуванні в центральній районній  бібліотеці здійснює роботу з питань надання інформації, популяризації правових знань, реалізації громадянами своїх прав шляхом надання консультацій, проведення навчань, по електронній пошті пересилаємо повнотекстові офіційні документи в місцеві органи влади та зацікавленим користувачам.

На базі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки 3-4 квітня      пройшли тренінги в рамках реалізації проекту "Публічні бібліотеки - мости до електронного урядування", учасниками яких стали працівники відділів обслуговування користувачів центральних районних та центральних міських бібліотек Рівненської області.

19 квітня 2013 року бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки  Лобач Т.П. - учасник тренінгу поділилась колегами центральної районної бібліотеки знаннями, що отримала в результаті навчань: формування розуміння понять "електронне урядування", "е-послуга", "електронні адміністративні послуги", ознайомила з методикою використання основних електронних послуг всеукраїнського та регіонального рівнів.


Категорія: | Переглядів: 1030 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)


Вона йде вже, прямує до тебе,
Одчинила вже двері — й тобі
Нахиляє це атомне небо
У своїй потойбічній журбі.
Іван Драч.
 
     Минають дні, місяці, роки з пам’ятної квітневої ночі 26 квітня 1986 року, ночі, коли сталася страшна Чорнобильська подія.
     27 років тому, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської АЕС вночі о 1 год. 23 хв. 40 сек. велетенське полум’я несподівано розірвало нічну пітьму.
     У читальному залі бібліотеки до  27 річниці від – Дня Чорнобильської трагедії діє книжково-ілюстративна інсталяція «Біль обернений у слові» відвідавши яку можна дізнатися про подробиці аварії, переглянути історичні фото, перечитати художні твори про трагедію та долі людей.
ЧЕКАЄМО НА ВАС!

Категорія: | Переглядів: 642 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)


17 квітня 2013 року в читальному залі Рокитнівської міської бібліотеки для учнів 8-9 класів проведено історичну довідку «Липинський як видатний український, політичний діяч».

Провела історичну довідку бібліотекар Клавдія Самойлюк, яка розповіла присутнім про життя та діяльність В.К. Липинського, його вклад в розвиток української державності і її історії.

До заходу бібліотекарями підготовлено тематичну поличку «130 років від дня народження В.К. Липинського».


Клавдія Самойлюк

Категорія: | Переглядів: 613 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов