Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 08:52

Головна » 2011 » Червень » 23 » 10 книг у відпустку
10:38
10 книг у відпустку


Літо - сезон відпусток, який може стати непоганим приводом зайнятись чимось, на що не вистачало часу цілий рік. Наприклад, прочитати хорошу книжку, а вирушаючи в дорогу, багато людей беруть із собою що-небудь почитати. Та виникає вічне запитання - що читати? Хочемо запропонувати Вам міні-огляд 10 свіжих книжок, які, можливо, помістяться в дорожніх валізах.





                                                                    Українська сучасна література (в алфавітному порядку).

Дереш Любко

Культ: Роман / Худож.-оформлювач  І. В. Осіпов. — Харків: Фоліо, 2009. — 219 с. — (Графіті). ISBN 978-966-03-4649-9. 

        Любко Дереш (народився 1984 р.) — одна з найпомітніших і найоригінальніших постатей нової української літератури. Твори Дере­ша — більш ніж суперечливі. Когось вони приводять у захват, інших примушують зсувати брови і говорити про «падіння морально-етич­них цінностей».

       «Культ» (2001) — перший роман молодого автора — відразу набув розголосу серед читацької аудиторії, а в деяких колах, немовби виправ­довуючи свою назву, став майже культовим. Молодіжний побут, сто­сунки, сленг, ризиковані й смішні іграшки тинейджерів, їхні спроби за будь-яку ціну потрапити «по той бік реальності» — все це Дереш й одна з найкращих його книжок, що стала своєрідним підсумком літератур­них пошуків 90-х років XX століття.




Єшкілєв В., Гуцуляк О.

Адепт. Роман знаків [Текст}. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2008. — 240 с.: іл. ISBN 978-966-343-790-3.

 

«Тексти виринають із небуття зі шляхетною скромністю непоспішливих мандрівників Сущого...»

Роман «Адепт» органічно поєднав у собі авантюрність та сюжетну насиченість історико-пригодницького жанру з філософською глиби­ною авторської концепції та елементами текстової гри, що властиві сучасній елітарній літературі.





КРАВЧУК С.Г.

Пекуча сльоза. Роман-дилогія. - Рівне: „Овід". -2006.- 332 с. з малюнками

 Цей публіцистично-пригодницький роман не тільки гірка оповідь про долю двох синів дбайливого невтомного господаря-хуторянина Андрія Москальчука, вивезеного з села Тудорів (нині Федорівна Гощанського району на Рівненщині) на спецпоселення до ''білих ведмедів", а й багатьох інших людей нашого краю, хто пере­жив війну і післявоєнні репресії. Війна, як зла фея. примусила цвіт української нації терпіти від чужинської окупації, гартуватися не в навчанні, заради розквіту рідної сторони, а в боротьбі з повороже­ними чужою пропагандою такими ж. як вони - молодими й дужими, і після неї. Патріотам довелося пройти через жорстоке горнило вип­робувань, сумнівів, ненависті, душевних травм, рано відчути фа­тальну безвихідь та подих смерті.

На основі конкретних фактів з буття порівняно невеличкого села, автор прагнув відтворити реальну картину періоду німецької окупації та повоєнної пори, згадав багатьох учасників тих подій. Проте з суто етичних міркувань у деяких випадках замінив справжні імена вигаданими. Адже давні діяння батьків га дідів не завжди можуть схвально сприйматися у наш час їх дітьми та внуками.


В. Мазаний.

Тінь павука. - Рівне: Овід, 2006, -160с.

 Образна система повісті "Тінь павука" - це взаємозумовлене поєд­нання символів цілісного складноасоціативного світу. Все, що відбува­ється з речами й живими істотами, сповнене афористичними натяками, які окреслюють болісну морально-етичну проблематику.

Прозаїк Віктор Мазаний, осмислюючи крихкий, просякнутий страж­даннями воєнного і повоєнного покоління суспільно-історичний мате­ріал, філософічно занурюється у потаємні глибини тіней, у вир підсві­домого, в якому містично переплітається минуле і сучасне, вгадується майбутнє, і цим викристалізовується позапросторова суть буття.

Анатомізуючи відбуле життєве тло у повісті "Погляд сльози", автор переймається долею українства, яке, либонь, одвічно приречене на пошук шляхів виходу із рабства. Йдеться про поневіряння людності, вигнаної з прабатьківщини і засудженої на страждання у чужій країні. Темпоритм, заданий фрагментарними вкрапленнями, динамічно перемежовує траге­дійні ознаки долі та спалахи любові, що теж стають карою.



Марія Матіос.


Солодка Даруся. - Львів: ЛА «ПІРАМІДА», 2005. - 176с. ISBN 966-7188 98-1

            Нова книжка Марії Матіос «Солодка Даруся» - це, насамперед, мовний виклик дистильованій макулатурі, що заполонила книжковий ринок. Це - українська історія 30-х - 70-х років минулого століття в її буковинському і галицькому ареалах.

           «Драма на три життя», як визначила жанр «Солодкої Дарусі» сама письменниця, - моральне застереження-забобон про те, що історія і кожна окрема людина за всіх часів і режимів пов'язані одною пуповиною, а гріх і його спокута - явища майже осяжні, матеріальні.




Федір Одрач.

Щебетун. - Нью-Йорк: Накладом Організації Оборони Чотирьох Свобід України, 1957. - 286 с. 

 Федір Одрач (Шоломицький) (1912-1964) - український письмен­ник, який творив далеко за межами своєї країни, і дотепер маловідомий. В його книгах «В дорозі» (1954), «Півстанок за селом» (1959), «Покину­та оселя» (1960) та ін. пробивається смуток емігранта за рідним краєм, спогади юності, пов'язані зі зміною окупаційних влад на Берестейщині. У всіх оповідях автора у центрі уваги яскраво постає «маленька людина» з непростими соціальними справами. Оригінальний гумор, дотепність, майстерно виписані пейзажі роблять його твори художньо виразними й довершеними мистецьки.

Пропонований увазі роман це не лише «пеан Поліссю», у його зміст органічно вплетена низка психологічних та етичних проблем загально­людського значення. Теза та антитеза, що складають основний тягловий момент твору, роблять його кульмінаційно-насиченішим. Темноту та убозтво краян автор вважає передусім наслідком бездержавності, наці­онального поневолення і розподілу пошматованої кількома окупантами української землі.



Роздобудько I.

Ґудзик / Худож.- оформлювач І. В. Осипов. — Харків: Фоліо, 2008. — 222 с. — (Колібрі). ISBN  978-966-03-4040-4. 

Ірен Роздобудько — автор психологічних трилерів «Мерці», «Ескорт у смерть», авантюрного детективу «Останній діамант міледі», романів «Ранковий прибиральник», «Шості двері», двох поетичних збірок. Пише казки та оповідання для дітей, малює, вишиває бісе­ром, грає на гітарі, плаває з аквалангом і на питання: «Чи вмієте ви грати на роялі?» — відповідає: «Не знаю, треба спробувати...»

Роман «Ґудзик», що ми пропонуємо до уваги читача, у 2005 році отримав першу премію Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова».

Цей роман має багато нашарувань, сюжетних колізій і героїв. Його часовий простір: від середини 70-х до наших днів, його географія — Київ, українська провінція, Росія, Чорногорія, зрештою — Америка. Але головна ідея така: велике щастя або велика трагедія може почати­ся з найменшої деталі, з ґудзика, який так легко загубити, а потім шу­кати все життя...

Це роман про любов, вірність, зраду. Про те, що ніколи не варто оглядатися назад, а цінувати те, що існує поруч із тобою — сьогодні і назавжди.

А можливо, цей роман про... дещо з життя янголів, що випадко­во потрапили на нашу землю?..


Слапчук, Василь

Дикі квіти. Роман — К.: Факт, 2005. — 296 с. — (Сер. «Exceptis Excipiendis») ISBN 966-8408-86-1 ISBN 966-8408-87-X (серія)

Сімейне життя зберігає безліч таємниць і несподі­ванок. За кожним вікном, що затишно світиться вве­чері й виблискує шибками на ранок, — свій космос. Родина з трьох чоловік — це три світи, що перетинаю­ться у вибраних точках. І тільки Автор знає, що поза тими точками збігу, які скарби, красуні й найпотворніші чудовиська населяють ці світи.

Василь Слапчук, чий стиль вирізняється витонче­ним психологізмом, м'якою іронією, парадоксальн­істю, запрошує вас у захопливу подорож світами Чо­ловіка, Жінки і Дитини.

А тим, хто не хоче занурюватись у глибини психо­логії, роман подарує чудову можливість посміятися від душі — адже чужі проблеми такі кумедні, на відмі­ну від своїх, болючих і невирішуваних.






Смик Н.

Я загубив її: Повість, оповідання, жарти. — Рівне: видавництво "Овід", 2007. — 328 с.

     Пошуки людиною самої себе у вирі повсякденності, споку­та гріхів і віра у віднайдення бездумно втраченого — основні мотиви у творчості автора.

     Книга адресована широкому колу читачів.




Стражний О. С.

Український менталітет: Ілюзії. Міфи. Реальність, — К.: «Книга», 2008. 368 с. : іл. ISBN 978-966-8314-59-9

    Ця книжка незвичайна через те, що вона розширює межі тради­ційного, прямо скажемо — шаблонного уявлення про світовідчуття українців, по-своєму відповідає на запитання — хто такий украї­нець, чим мешканці України відрізняються від європейців і росіян, які карти в колоді української ментальності козирні, а які биті.

Прочитавши цю книжку, ви по-іншому дивитиметеся на лю­дей, розумітимете логіку їхніх вчинків.

Оригінальна систематизація матеріалу, «фірмовий» стиль ав­тора та позитивний заряд, який несе ця книжка, роблять її уні­кальною.











Переглядів: 1369 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Левенятко  
Рекомендую прочитати Роман «Ґудзик» Ірен Роздобудько. У мене особисто після прочитання книги стався емоційний вибух.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов